Reiziger in een duurzame wereld

Leestijd: < 1 minuut

Werkbare ideeën voor een open source-samenleving

Wat als we producten zouden maken om ze te gebruiken en niet om er rijk van te worden? Een hoop dingen zouden dan kunnen stoppen, zoals reclame en marketing. Ook verzekering zouden bijvoorbeeld een stuk kleiner kunnen, en of we banken nodig zouden hebben is zeer de vraag. En dat betekent dat minder van alles hoeven te hebben, zoals kantoren, computers en zelfs windmolens.

Deze site heb ik opgezet om discussies uit te lokken over de ideeën in mijn boek, Reiziger in een duurzame wereld, dat begin volgend jaar moet verschijnen en waar de artikelen die je hier vindt aan raken.

In dit boek reis je met de hoofdpersoon mee door een wereld die heel erg aan de onze doet denken. Toch maakt een ander economisch systeem daar dat mensen duurzaam kunnen leven zodat oneindig veel generaties na hen dat ook zullen kunnen doen. Dit systeem wordt uitgelegd in 20 essays, die het reisverhaal waar nodig onderbreken. Je leert hoe de platte organisatie, het gebrek aan overhead en de focus op kwaliteit en gebruik in plaats van handelswaarde van open source-projecten, toegepast op de hele samenleving, echte duurzaamheid mogelijk kan maken op een manier die de vrije markt met al zijn verspilling nooit voor elkaar zou kunnen krijgen.

Deel dit via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *